Sastojci
3 komada pilećih prsa
300 g očišćenih šampinjona
1 luk
Mješavina začina (peršin, majčina dušica, origano, metvica)
Sol
6-8 palačinki (kako inače pravite)
Za pohovanje
Brašno
4 jaja
Krušne mrvice
Ulje
Priprema
Palačinke ispeći po uobičajnom receptu.
Ispržiti luk, po želji dodati i bijeli luk, dodati svježe nasjeckane gljive, promješati, posoliti pa dodati začine.
Dinstati uz dodavanje vode po potrebi.
Pred kraj dodati kuhanu piletinu.
Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice, a postupak možete ponoviti još jedanput.
Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju.
Vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Primjedbe
Objavi komentar