Pohovane palačinke sa piletinom i gljivama





Sastojci

3 komada pilećih prsa
300 g očišćenih šampinjona
1 luk
Mješavina začina (peršin, majčina dušica, origano, metvica)
Sol
6-8 palačinki (kako inače pravite)

Za pohovanje

Brašno
4 jaja
Krušne mrvice
Ulje


Priprema

Palačinke ispeći po uobičajnom receptu.

Ispržiti luk, po želji dodati i bijeli luk, dodati svježe nasjeckane gljive, promješati, posoliti pa dodati začine.

Dinstati uz dodavanje vode po potrebi.

Pred kraj dodati kuhanu piletinu.

Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.

Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice, a postupak možete ponoviti još jedanput.

Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju.

Vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.

Primjedbe