Sastojci
300 ml vode
300 g šećera
395 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
15 listića želatina (45 g)
740 g bijele čokolade, u komadićima, sa preko 30% kakao masti
boje za kolače po izboru
Priprema
Pomiješati vodu, šećer i kondenzirano mlijeko, kuhati 1 minutu, skloniti sa vatre.
Staviti listiće od želatina u 2 litra hlane vode, ostaviti u vodi 5 minuta, iscjediti i dodati u smjesu.
Preliti smjesu preko čokolade, ostaviti da odstoji 2-3 minute, dok čokolada omekša.
Blenderom izmejšati, pazeći da se ne prave mjehurići.
Procijediti smjesu koka bi se odstranili mjehurići.
Dodati boje za kolače po izboru.
Smjesa mora biti temperature 32-35 °C tokom preljevanja torte.
Torta treba biti rashlađena prije preljevanja.
Primjedbe
Objavi komentar