Sastojci
6 velikih patlidžana
350-400 gr. mljevene junetine
2 luka srednje veličine
2-3 zelene paprike
2-3 režnja bijelog luka
3 kašike peršina
1 kašike paste od paradajza
2 paradajza
4-5 kašika ulja
Sol
1 crvena paprika
Crnog papra po želji
Priprema
Pržiti meso dok voda ne ispari, u međuvremenu patlidžane temeljito operati, oguliti i narezati na pola, te pržiti u ulju. Nakon prženja staviti patlidžan na papirni ručnik i posušiti ulje. U meso dodati 4-5 kašika ulja, na kockice narezani luk, paprike, preliti paradajz sosom i pržiti. Zatim dodati sol i ostale začine i krakto pržiti. Izvaditi sredinu iz patlidžana, posoliti, zatim ga napuniti mesom i staviti u tepsiju. U posudu staviti 3-4 šolje vode, dodati 2 kašike paradajz paste i soli, pomiješati i time preliti patližane. Peći u rerni oko 30 minuta na 200 °C.
Primjedbe
Objavi komentar