Sastojci
600 gr mljevenog mesa
1 veća kifla ili 2 kriške hljeba
1 češan bijelog luka
1 jaje
2 dl mlijeka
So ili začin
Mljeveni crni biber
Sitno sjeckani peršunov list
Ulje
4 tvrdo kuhana jaja
Kiflu iskidati i potopiti u mlijeko. Crni luk očistiti i što sitnije isjeckati (najbolje izrendati), mljeveno meso staviti u dublju posudu i dodati kiflu prethodno ocijeđenu od mlijeka (ali da nije previše suha).
U to dodati jedno jaje, crni i bijeli luk, so, biber i sjeckani peršun, pa sve izmijesiti i izgnječiti da se smijesa ujednači.
Staviti u frižider da odstoji pola sata.
Rernu zagrijati na 180 °C.
Jaja skuhati i oljuštiti. U nauljenu posudu rastanjiti smijesu od mljevenog mesa po dnu i poredati jaja.
Namazati ruke uljem pa pažljivo podignuti stranice i prekriti jaja. Rukama oblikovati masu da izglea kao rolat i premazati ga uljem.
Staviti u zagrijanu rernu i peći oko 40 minuta. U toku pečenja povremeno preljevati sokom u kome se peće.
Staviti u frižider da odstoji pola sata.
Rernu zagrijati na 180 °C.
Jaja skuhati i oljuštiti. U nauljenu posudu rastanjiti smijesu od mljevenog mesa po dnu i poredati jaja.
Namazati ruke uljem pa pažljivo podignuti stranice i prekriti jaja. Rukama oblikovati masu da izglea kao rolat i premazati ga uljem.
Staviti u zagrijanu rernu i peći oko 40 minuta. U toku pečenja povremeno preljevati sokom u kome se peće.
Primjedbe
Objavi komentar